E2r

Hur tar man bort asbest sidospår

Om du planerar att ta bort asbest sidospår från ditt hem själv

Om du planerar att ta bort asbest sidospår från ditt hem själv, måste du göra en del efterforskningar först: Det är otäcka saker. Asbest är en bunt av naturligt förekommande fibrösa mineral som finns i metamorfa bergarter och jordar. Dess fibrer är långa och tunna och lätt separeras från varandra. Så länge som asbest är ostörd, finns det inget sätt för fibrerna att släppas ut i luften och andas in. Men när fibrerna frigörs, blir de problematiska: exponering orsakar sjukdomar såsom lungcancer, mesoteliom, och andra cancerformer.

Innan vi kommer till specifika riktningar, här är några saker du bör veta:

Exponering. Asbest är resistent mot värme

Exponering. Asbest är resistent mot värme, kemikalier och el, vilket är varför det har använts som isoleringsmaterial i bältros, takplattor, klinkers, isolering, cement rör och många andra produkter (se en lista med exempel på asbesthaltigt produkter här ). Så länge som asbest är ostörd, är det inte problematiskt. Det är allt som behövs en liten paus för fibrer att släppas ut i luften och andas i. skrämmande är att hälso-utredare har funnit asbest-relaterade sjukdomar och fall förgiftning hos personer med bara korta exponeringar. Med andra ord kan en mikroskopisk fiber få förödande konsekvenser.

Utsläppsminskning entreprenörer. Som husägare kan du ta bort asbest sidospår från ditt hem själv. I vissa stater är det dock olagligt att anställa någon annan än en statligt godkänd asbest minskning entreprenör att utföra eller hjälpa till med borttagning. De har specialutrustning och omfattande utbildning om avlägsnande av asbest sidospår och material enligt din statens riktlinjer.

Borttagning arbetare bär andningsskydd

Borttagning arbetare bär andningsskydd, skyddsglasögon, överdragskläder, handskar och stövlar som är utformade för att skydda teknikern från skadliga partiklar i luften, och att skyddsutrustning avyttras efter varje projekt. De använder ytaktiva ämnen som håller asbest våt så att om en paus skulle uppstå, kommer färre fibrer fly. Dessutom är det område där de arbetar i täckta i plast, och arbetarna kan inte lämna området utan kasta sina skyddskläder. Var och en av dessa tekniker omfattas av särskilda bestämmelser som kan variera från stat till stat.

Hur tar man bort asbest sidospår. Utsläppsminskning entreprenörer.
Hur tar man bort asbest sidospår. Utsläppsminskning entreprenörer.

Tillstånd. Krav på tillstånd för en husägare att ta bort asbest sidospår varierar kraftigt från land till land. Du måste ansöka om och få alla nödvändiga tillstånd och följ alla de regulatoriska kraven. Ett bra ställe att börja forska är på din lokala zonindelning / byggnad byrå och hälsa avdelning. Kom ihåg att om du bor i en stat som inte är nära reglerar asbestsanering av husägare, är det fortfarande i ditt bästa intresse att ta bort det ordentligt.

Husägare guide till asbest sidospår bort

Den utrustning och teknik som krävs för att ta bort asbest själv göra för hårt arbete, och avlägsnandet måste göras på rätt sätt. Den skyddskläder är varm och besvärlig och måste bäras vid alla tidpunkter. Dessutom kan arbetet bli mycket fuktigt på grund av vattnet sprutas. Den tunga redskap kan sätta ytterligare stress på hjärta och lungor, medan glasögon minskar sikten medan du arbetar.

Andra faror finns

Andra faror finns. Vatten kommer att användas, vilket kan skapa farliga situationer runt ledningar och elkraft. Därför bör denna ledningar täckas före start.

När du har gjort de nödvändiga förberedelserna arbetet kan börja

När du har gjort de nödvändiga förberedelserna arbetet kan börja. Låt mig än en gång uttrycka vikten av säkerhet i hela denna process. Det är bäst att rensa området innan arbetet påbörjas. Ta bort asbest sidospår genom att följa dessa steg:

Om du planerar att ta bort asbest sidospår från ditt hem själv. Husägare guide till asbest sidospår bort.
Om du planerar att ta bort asbest sidospår från ditt hem själv. Husägare guide till asbest sidospår bort.
  1. Ställ en stor bit av plast på marken runt omkretsen av hemmet. Detta kommer att fånga det material som tas bort och göra bortskaffande lättare.
  2. Börja spraya ett litet område av sidospår med vatten för att lossa den. Vattnet bör blandas med en liten mängd av hushållens diskmedel att hjälpa processen. Lägg inte i mer än hälften av en kopp till en spruta som ansluts till en trädgårdsslang. Mer än så kommer att resultera i alltför många bubblor och stor oreda!
  3. Börja ta bort sidospår i det område som är våt. Detta bör göras genom att extrahera spikarna först i ett försök att hålla bitarna intakt. Om sidospår börjar bryta och falla sönder, tillsätt mer vatten för att undvika risken för mer brott och exponering för fibrer. Placera den borttagna sidospår på plasten som runt omkretsen av hemmet. Fortsätt på detta sätt för resten av rangerbangård.
  4. Håll sidospår på plast, noggrant samla alla bitar som togs bort. Tillslut plast och placera den i 6 mil asbest väskor, som kan erhållas i alla hem förbättring butik. Stäng påsarna genom att vrida slutet och sedan linda den med silvertejp. En asbest varningsetikett skall anbringas på utsidan av påsarna. Placera alla kläder som bärs liksom material (t.ex. tvätt lump) som användes i dessa påsar också.
  5. Samla alla väskor och ta dem till en auktoriserad deponi. Detta är den enda plats där asbest kan behandlas. På begäran kommer ditt tillstånd tillhandahålla en lista över anläggningar som är nära dig.

Den definitiva guiden. Washington statens Puget Sound ren luft byrå har en utmärkt steg för steg guide på hem asbest sidospår bort.

Efter att ha läst den här artikeln

Efter att ha läst den här artikeln, kan du känna överväldigad. Processen att ta bort sidospår själv är ganska komplicerat och jag rekommenderar att du hyr en certifierad professionell för att göra detta arbete. Men om du är inställd på att göra avlägsnandet själv ber skriva ut hur man korrekt att ta bort asbest ombord sidospår , och följa dess rekommendationer.