E2r

Hur tar man bort ludd från en kostym

De flesta dräkter är gjorda av ull

De flesta dräkter är gjorda av ull. Denna kläder material är mest apt för kostymer eftersom det ger ett glänsande och välmående utseende. Men kostymer måste vårdas ordentligt för att behålla sin glans och elegans. Det innebär att du måste "brudgummen" din kostym regelbundet genom att ta bort ludd och andra fula partiklar som kan vara förenade med ull. Här är tips på hur man tar bort ludd från en kostym:

Hur tar man bort ludd från en kostym. Borsta dräkten med en borste sammet ludd.
Hur tar man bort ludd från en kostym. Borsta dräkten med en borste sammet ludd.
  1. Använd någon av dessa material: borste sammet ludd, elektrisk ludd remover, sprayflaska, tejp och statisk vakt. Dessa material kan köpas i tyg butiker eller allmänna varuhus.
  2. Borsta dräkten med en borste sammet ludd. Borsten i borsten bör inte vara alltför mjuk eller alltför hård. När du borstar bort ludd, gör det med raska, uppåtgående rörelser. Om du gör slag nedåt, kommer det att bara ludd fästa mer stadigt på ullen.
  3. Suga ut ludd med en elektrisk ludd remover. Detta är en av de snabbaste sätten att ta bort ludd. Detta verktyg är som en dammsugare som drar ludd ut och avsätter det i ett fack. Sättet att göra detta trick är att hänga dräkten på ett galler och kör den elektriska ludd remover över det, med början underifrån går upp. Undvik att röra vid tyget med munstycket av verktyget så att dräkten inte fastnar. Håll alltid elektriska ludd remover en tum ifrån materialet för att uppnå bästa resultat.
  4. Spraya vatten på hela dräkten. Se till att du skingra dimma jämnt och lätt över materialet. Det borde vara precis fuktig nog. Gör inte sprayflaska kvar på ett område som du kan fukta trasan. Tricket är att gå över hela plagget med rask sprayer. Därefter får en ren handduk och skrapa bort ludd. Tvättlapp bör vara av ett grovt material. Undvik att använda fibrösa tyg som flanell, eftersom det bara lägga till mer smuts på dräkten.
  5. Låt ludd fästa en tejp. Silvertejp (eller ibland kallas förpackningar tejp) är en mycket effektiv metod för att avlägsna ludd från en kostym. Det finns emellertid en risk att skada ullen när silvertejp används som en del av ulltyg (särskilt burrigt ändarna) kan lossna från kostymen själv. Det sättet att använda en silvertejp är genom att rulla den runt handflatan med den självhäftande delen exponerad utanför, bort från fingrarna och Palm. Nästa, sandskädda bandet på ludd. Gör detta med kontinuerlig livlig sandskädda över de områden som omfattas av ludd. När bandet redan är helt täckt med ludd, ändra det med en ny rulle och upprepa proceduren tills du är säker på allt ludd har tagits bort.
  6. Använd en statisk vakt på dräkten. Spraya det hela plagget. En statisk vakt får ludd faller av och förhindrar mer ludd fastnar i dräkten. Innan bär din kostym, spraya en bra mängd statisk vakt på materialet för att avvärja ludd när ullen kommer i kontakt med andra fibrösa plagg.

Ta bort ludd från en kostym kan också göras genom att placera plagget i en torktumlare i några minuter innan du tvättar den. Torken kommer att blåsa bort det mesta av ludd som fick fäst till tyget.