E2r

Hur torka bevis din trädgård

Gör varje droppe vatten räknas

Massor av människor längtar efter en trevlig trädgård - en plats de kan slappna av och umgås. Men i varmt och torrt väder, hålla dina trädgårdsväxter liv kan bli en riktig knepig, och allt som vattenkanna kan kosta dig en förmögenhet också. Här är några tips om att skära ner på vattnet och arbete som krävs för att hålla din trädgård grönt.

Många idealiska trädgården är en grön och lummig plats. Men i värmen på sommaren, eller i torra områden, hålla dina växter vattnas och friska kan vara en kamp. Inte bara är vattning hårt arbete (särskilt i värmen!) Men det använder upp en hel del en av våra mest värdefulla resurser - färskvatten - och kostar mycket pengar. Vad kan du göra för att skära ner på mängden vatten din trädgård behöver?

Hur torka bevis din trädgård. Ta en ordentlig titt på dina växter.
Hur torka bevis din trädgård. Ta en ordentlig titt på dina växter.
  1. Det första steget är att titta på din trädgård och se vilka växter som använder upp mest vatten. Vilka områden är du bevattning oftast? När du har identifierat de områden som verkligen törstig för vatten, kan du se vilka av följande tips hjälper till att minska sina krav.
  2. Ta en ordentlig titt på dina växter. Är de växter som är inhemska i området, eller på annat sätt anpassad till det lokala klimatet? Om de inte är, då du kanske använder mycket vatten för att hålla dem nöjda. Om de är en favorit, kan du tänka ansträngningar och kostnader för bevattning är berättigad - men om inte, så ska du undersöka ersätta thirstiest växter du har med dem som är mer torka toleranta.
  3. Om du har stora blomkruka eller ett grönsaksland, då är chansen att du tillbringar mycket tid vattna dem. Du kan minska mängden avdunstning från jordytan genom att täcka den med en kompost - som också kommer att hålla växtrötterna sval och bekväm. Det finns många täckningsmaterial tillgängliga, men om du använder en ekologisk kompost (t.ex. halm, kompost, bark flis) då som ruttnar ner det tillför organiskt material i marken. En högre nivå av organiskt material i marken bidrar till att hålla vatten, och är ett annat sätt att spara vatten i trädgården.
  4. Se till att det vatten du använder används effektivt. Om du använder en sprinkler till vatten i trädgården, då en stor del av vattnet avdunstar innan sjunka i marken eftersom det faller på blad eller stigar. Med hjälp av en slang, med en pistolen, kan du styra vattnet endast när det behövs. Se till att du vattna jorden, inte växterna, så att vattnet har en chans att sjunka in innan den avdunstar.
  5. Försök och vatten vid rätt tidpunkt på dagen. Vattning i svala på morgonen eller på kvällen får vattnet mer av en chans att sjunka ner i jorden innan det avdunstar än vattning i värmen på dagen.
  6. Och sist, men inte minst, samla in så mycket regnvatten som möjligt för din trädgård. Fix vatten rumpor till dina stuprör - växter älskar regnvatten, det är gratis och det kan hålla din trädgård grön om det finns en brist på vatten!

Det är möjligt att ha en stor trädgård utan att slösa vatten eller spendera all din lediga tid på bevattning. Med lite planering och en hel del kompost kommer din trädgård bo grönt hela sommaren!