E2r

Så för att eliminera bakterier i köket

Köket är där vi håller och förbereda vår mat

Köket är där vi håller och förbereda vår mat. Det är bara logiskt att vi alltid hålla den ren. Här är några tips på hur man kan eliminera bakterier i denna viktiga del av huset.

1

Så för att eliminera bakterier i köket. Putstrasor, handdukar och svampar.
Så för att eliminera bakterier i köket. Putstrasor, handdukar och svampar.
1. Putstrasor, handdukar och svampar. Helst dessa rengöring redskap har skilda användningsområden. Vi använder en disktrasa för att torka disk, en handduk för att torka händerna, och en svamp för att torka ytor. Oftare än inte men vi glömmer dessa distinktioner. Vi får förstrött sopa något utanför disken med handduk eller torka bort en del fukt på diskbänken med disktrasa. Detta sprider faktiskt och håller bakterier i köket. En lösning är att ersätta dem med disponibel våtservetter och pappershanddukar så att vanan att återanvända rengöring redskap är stoppade.

Svampar är bekvämt men eftersom de är ofta lämnas fuktiga, de små utrymmena i dem lätt bli grogrund för bakterier. Om du verkligen föredrar att använda svampar, skölj dem efter användning och torka sedan genom mikrovågsugn för en minut eller två.

2. Viktiga ytor. Gör det till en vana att rengöra köksbänken regelbundet. Låt inte smulor, spill och andra fläckar att stanna länge. Gör samma sak för ytor ofta rörd liksom skåp, lådor och kylskåp handtag. Papperskorgen locket är ett objekt som är ofta smutsiga. Eftersom vi ofta sätta telefoner i vårt kök, glöm inte att regelbundet torka av handtag och mottagare också.

3. Handfat och avlopp. Förutom papperskorgen, är diskbänken ett av de smutsigaste föremål i köket. Det är bara naturligt eftersom det ofta blött och vi häller en massa flytande köksavfall i avloppet. Under tiden vi tvättar också våra händer och skölj färskvaror i den. Lämna aldrig sink smutsiga i slutet av dagen eller innan du går till jobbet. Kanske två gånger i veckan, kanske du också vill lägga lite desinfektionsmedel på avloppet.

Köket är där vi håller och förbereda vår mat. Viktiga ytor.
Köket är där vi håller och förbereda vår mat. Viktiga ytor.

4. Kylskåpet. Ibland glömmer vi om våra matrester. De stannar för länge i ref och de börjar förstöra och växa mögel. Dessa bakterier kan lätt sprida sig till andra livsmedel du håller i det. Hantera innehållet i din ref. Inte behandla det som en kvast garderob. Om något är förbi det utgångsdatum, kasta bort det. Insidan av kylskåpet måste också regelbundet torkas av.

5. Matlagning. Försök att inte använda bara en skärbräda för allt. Ha en separat för framställning av rått kött och fågel. Skölj genast dem efter varje användning. För rått kött skärbräda, häll lite ättika på det efter sköljning och låt det dra där i några minuter. Detta är för att desinficera det utan att använda starka kemikalier. Skölj det igen efteråt, låt det torka och sedan lagra den.

Hålla köket bakteriefri är verkligen en fråga om att vara systematiskt om hygien. Ställ vissa kök regler för de andra medlemmarna i hushållet.